070 - 397 55 56

Bescherm uw tuin tegen schade door mollen

Mollen zijn een plaag door de schade die ze aanrichten aan gazons bij het graven van hun tunnels.

Molshopen en molrichels ontsieren gazons en bloembedden, terwijl hun gegraaf de wortels van jonge planten beschadigt en stenen omhoog brengt, waardoor tuingereedschap kan beschadigen. De natuurlijke habitat van mollen is het bos, maar ze voelen zich ook op hun gemak in tuinen, grasland of bouwland. KTT Ongediertebestrijding bestrijdt geen mollen. Onderstaand vindt u een aantal bruikbare tips om de mollen in uw tuin te verjagen of te bestrijden.

mol bestrijden

Een mollenprobleem kan snel optreden en grote schade veroorzaken. Mollen krijgen tot zeven jongen per nest, die wanneer ze volwassen zijn ieder een eigen tunnelnetwerk zullen graven. Hun graafsnelheid kan oplopen tot wel vier meter per uur. Er kan weinig worden gedaan om te voorkomen dat mollen uw tuin binnenkomen; het enige wat men kan doen is het probleem uit de weg helpen zodra het zich voordoet.

Neem bij mollen-overlast direct contact op met KTT Ongediertebestrijding via 070 – 397 55 56 of stuur een e-mail.

Altijd een oplossing Geen voorrijkosten 24/7 bereikbaar Meer dan 35 jaar ervaring

Herkennen van mollenprobleem

Mollen komen slechts zelden boven de grond, dus de kans dat u er een te zien zult krijgen is klein. Maar wees voorzichtig als u een levende mol vangt, want ze hebben heel scherpe tanden en zullen zeker proberen te bijten.

Het eerste teken van een mollenprobleem bestaat uit het verschijnen van molshopen of ‘mollenrichels’, die ontstaan door het graven van tunnels.

Een mol graaft twee soorten tunnels

Ondiepe tunnels net onder de oppervlakte, bij het zoeken naar voedsel. Dit zijn de verhoogde richels die in gazon of bloembed verschijnen

  • Diepe tunnels die zo’n 10 tot 40 cm onder de grond liggen. Deze tunnels zijn niet zichtbaar, maar hebben waar de grond omhoog wordt gewerkt molshopen tot gevolg. Delen van tunnels worden met gras en bladeren bekleed om nesten te maken
  • Mollen eten voornamelijk wormen, en vullen dit dieet aan met insecten en larven. Mollen hebben een slechte stofwisseling en moeten elke dag hun eigen gewicht in voedsel eten, wat de grond arm aan wormen kan maken.

Mollen slaan geen lichaamsvet op, dus moeten ze de hele winter dooreten en houden ze geen winterslaap. Ze zijn het actiefst in de herfst en het vroege voorjaar.

HEEFT U LAST VAN ONGEDIERTE?

NEEM VANDAAG NOG CONTACT OP VOOR EEN VAKKUNDIGE OPLOSSING!

Doe-het-zelf mollenbestrijding

Verhalen over het verjagen of doden van mollen door gebroken glas, peper of andere stoffen in de tunnels te stoppen, hoeft u niet te geloven – dat werkt niet. De mol graaft gewoon om de barricade heen, met mogelijk zelfs extra schade als gevolg.
Tuincentra en doe-het-zelfzaken verkopen producten voor gebruik door leken, die bij een mollenprobleem kunnen helpen:

Ultrasone mollenwerende middelen

Naar onze mening hebben deze apparaten een beperkt effect, omdat ultrasoon geluid zich ondergronds niet verplaatst. In het beste geval zullen de mollen zich een stukje verplaatsen en nieuwe tunnels graven.

Vallen

Mollenvallen kunnen het best in de herfst en het voorjaar worden gezet, wanneer mollen het actiefst zijn. Voor snelle resultaten is het aan te raden om in de diepe tunnels meerdere vallen te zetten, al kan dat een dure oplossing zijn voor een eenmalig probleem.

Wees voorzichtig bij het plaatsen van de vallen en volg de instructies nauwkeurig op om letsel te vermijden. Controleer de vallen elke dag op mollen die gevangen maar niet gedood zijn.

Uitroken

Sommige winkels verkopen uitrookapparaten tegen mollen die geschikt zijn voor gebruik door particulieren.

Deze producten kunnen bij verkeerd gebruik gevaar opleveren; wees daarom zeer voorzichtig en volg de instructies van de fabrikant nauwkeurig op.

Professionele mollenbestrijding

Hoewel doe-het-zelfproducten voor particulieren een voordelige manier zijn om kleine mollen plagen in huis te bestrijden, is voor grotere mollenkolonies of terugkerende plagen professionele ongediertebestrijding noodzakelijk.

De servicemedewerkers van KTT Ongediertebestrijding bieden een zeer doelgerichte behandeling om elk mol probleem op te lossen en geven advies over hoe u uw huis in de toekomst mollen vrij kunt houden en welke preventiemaatregelen u kunt nemen.

Wij nemen contact met u op!

    KTT Ongediertebestrijding biedt de service om mollen en andere ongedierteproblemen in huis te bestrijden. Onze service is snel en effectief en biedt het hoogste niveau aan veiligheid voor uw gezin en huisdieren.

    Voor meer advies of voor een offerte kunt u ons bellen op ons telefoonnummer: 070 – 397 55 56.

    Een greep van veel voorkomende ongedierte