070 - 397 55 56

Bonte knaagkevers bestrijden

De bonte knaagkever (ook wel de grote houtworm genoemd) leeft in droog hout.
Deze is te herkennen aan zijn donkerbruine dekschilden met geelachtige spikkels. Hij verstopt zich bij voorkeur diep in het eikenhout. Over het algemeen komt de bonte knaagkever enkel voor in oude / historische gebouwen, op plaatsen daar waar het hout is vochtig geworden en waar schimmels zich hebben ontwikkeld.

bonte knaagkever bestrijden

Altijd een oplossing Geen voorrijkosten 24/7 bereikbaar Meer dan 35 jaar ervaring

Volledige gedaantewisseling

Een kenmerkend eigenschap is dat deze in de kern van de balk kraamkamers maken, waarin ze een volledige gedaante verwisseling ondergaan. Zo kan het voorkomen, dat aan de buitenzijde van de balk geen uitvlieg openingen te zien zijn, terwijl in de balk geen uitvliegopeningen te zien zijn. terwijl de van binnenuit wordt opgevreten. De bonte knaagkever tast hout dan zodanig aan dat het zijn sterkte verliest.

Ook belangrijk

Overlast van de bonte knaagkever kan worden opgemerkt door de uitvliegopeningen in het hout. Deze zijn cirkelachtig van vorm en hebben doorsnede 2.5 tot 4mm. In het verleden was het zo dat houtwormkevers (in verwarmde ruimten) verschenen van januari tot juni, maar door betere isolatie en het feit dat de temperatuur tegenwoordig hoger is in huis, kan het ook voorkomen dat ze buiten deze periode uitvliegen. Kenmerkend aan de bonte knaagkever is dat deze vooral voorkeur heeft voor balkeinden en verbindingen. Vaak zijn de boorgangen gevuld met het boormeel van de larven. Het boormeel van de bonte knaagkever heeft een grove structuur.

HEEFT U LAST VAN ONGEDIERTE?

NEEM VANDAAG NOG CONTACT OP VOOR EEN VAKKUNDIGE OPLOSSING!

De gevarensignalen leren herkennen

De gemiddelde lengte is 6 tot 8 mm. De eitjes van dit insect, zijn wit van kleur en hebben een doorsnee van 0,6 mm. Dit is dan ook de reden dat eitjes van de bonte knaagkever bijna nooit worden opgemerkt. De larve van de bonte knaagkever heeft geelachtige / witte kleur en heeft een doorsnee van ongeveer 11 mm. De bonte knaagkever tast met name loofhout (vooral eiken) aan. Het is overigens wel zo dat de bonte knaagkever eerst door vocht en schimmels zijn aangetast. Wanneer het hout is aangetast door de bonte knaagkever, kan het 2 tot 12 jaar duren, tot dat de kever uiteindelijk uitvliegt. Gedurende deze tijd, kan deze schade aanrichten aan het hout. Wanneer de bonte knaagkever uitvliegt, hangt af de factoren hoe sterk het hout is aangetast door een houtrot verwekkend schimmel.

Een greep van veel voorkomende ongedierte

Meer informatie over de risico’s voor uw bedrijf

Wanneer u denkt last te hebben van de bonte knaagkever (grote houtwormkever), is het zaak hier snel iets aan te doen. De bonte knaagkever kan namelijk grote schade aanrichten aan uw houtconstructie. Bij een vermoeden is het dan ook zaak direct één van onze experts in te schakelen voor een inspectie, zodat wij de situatie kunnen inspecteren en kunnen adviseren over de uit te voeren vervolg stappen.

Welke stappen u dient te ondernemen

De beste manier om aantasting te voorkomen, is vochtproblemen voorkomen en/of, lekkages opheffen. Wanneer de een balk te sterk is aangetast zal deze vervangen moeten worden. Ook dit kunnen wij voor u verzorgen. Wilt u voor er zeker van zijn dat er geen aantasting is de balken zal plaatsvinden, dan kunt u uw hout ook preventief laten behandelen. Voor meer informatie specifieke informatie verzoeken wij om contact op te nemen met één van onze experts.

Neem contact op

  • Bel ons nu op 070 – 397 55 56 of stuur ons een e-mail om een gratis inspectie af te spreken
  • Uiterlijk de volgende werkdag een reactie
  • GRATIS inspectie voor uw bedrijf
  • Vakbekwame en gecertificeerde servicemedewerkers

Wij nemen contact met u op!