070 - 397 55 56

Een klein beestje dat grote schade aanricht: de Boktor

De Boktor is een houtborende kever te herkennen aan een donker schild met grijze vlekken, een langwerpig lichaam en twee “knijpers” voor op het hoofd. Een Boktor legt zijn eitjes op onbehandeld hout die vervolgens leven van het hout waarop ze uitkomen. Op deze manier eten zij zich door complete constructies heen dat tot in de kern kan worden aangetast. Het kan wel tien jaar duren voordat een larve en pop ontwikkeld tot een volwassen Boktor.

Boktor bestrijden

Het kan dus zeer lang duren voordat een plaag wordt herkend en over het algemeen wordt deze pas zichtbaar wanneer de volwassen Boktorren uitvliegen en gaatjes achterlaten in het hout. Bestrijding van de Boktor moet zo vroeg mogelijk plaatsvinden om grote schade te voorkomen. In ernstige gevallen kunnen constructies volledig hun betrouwbaarheid verliezen waardoor huizen soms zelfs onbewoonbaar worden. Wanneer u een vermoeden heeft wacht dan niet en laat een inspectie uitvoeren door KTT Ongediertebestrijding. Wij adviseren u en helpen u zo nodig met en oplossing. Maak snel een afspraak via: 070-3975556.

Altijd een oplossing Geen voorrijkosten 24/7 bereikbaar Meer dan 35 jaar ervaring

De behandeling van Boktor door KTT Ongediertebestrijding

Onze specialisten herkennen een Boktor plaag snel door onze jarenlange ervaring. Daarom kan een inspectie aan uw pand of woning wenselijk zijn om het zekere voor het onzekere te nemen. De Boktor kan namelijk flinke schade aanrichten wanneer hier niet adequaat mee wordt omgegaan. Met onze expertise weten wij snel en effectief een plaag te bestrijden door middel van milieuvriendelijke middelen waarbij we de aanpak zo min mogelijk invasief proberen te laten verlopen. Bel voor het te laat is KTT Ongediertebestrijding voor een inspectie op het volgende nummer: 070-3975556.

De aanwezigheid van Boktor herkennen

Om verzekerd te zijn dat uw pand in goede staat verkeert, is het goed om af en toe het aanwezige hout in huis te controleren op Boktor. Mocht u onverhoopt toch iets tegenkomen, dan is de aanwezigheid van een Boktor vaak goed te herkennen aan:

  • Ovale gaatjes in het hout van waaruit de Boktorren uitvliegen
  • Boormeel onder deze gaatjes
  • De aanwezigheid van eitjes of larven
  • Een “kloppend” of “borend” geluid uit het hout

Een greep van veel voorkomende ongedierte

HEEFT U LAST VAN ONGEDIERTE?

NEEM VANDAAG NOG CONTACT OP VOOR EEN VAKKUNDIGE OPLOSSING!

(Huis) Boktor bestrijden

De boktor is één van de schadelijkste hout vernielende insecten. Ze worden sterk aangetrokken door de geur van het hout. Zodra ze in het hout zitten, eten ze dat langzaam op. Ga dus snel over tot boktorbestrijding wanneer u deze problemen ondervindt!

– Bel ons nu op 070 – 397 55 56 of stuur ons een e-mail om een gratis inspectie af te spreken
– Uiterlijk de volgende werkdag een reactie
– GRATIS inspectie voor uw bedrijf
– Vakbekwame en gecertificeerde servicemedewerkers

De volwassen huisboktor is gemiddeld 1.2 tot 2.5 cm lang, bruinzwart van kleur met 2 grijsachtige vlekken en dunne, lange poten. De larven hebben een lengte tot 3 cm en zijn geelachtig wit met goed ontwikkelde kaken. Deze larven kan men af en toe horen knagen, vooral op warme zomerdagen.In juni tot en met september komen de kevers uit het hout om te gaan paren.

Het vrouwtje legt vervolgens circa 200 eitjes. Als de eitjes uitgekomen zijn, boren de larven zich meteen in het hout, en maken daarin boorgangen, die geheel met boormeel gevuld worden en een ovale doorsnee hebben. Het houtoppervlakte is vaak rimpelig als gevolg van druk uit de boorgangen op het dunne fineerlaagje wat nog in tact is gebleven. Normaal wordt de uitgang naar buiten al voor de verpopping uitgeknaagd. Er blijft slechts een klein laagje hout aanwezig, waar de kever later een uitvliegopening knaagt.

Om van ei tot volwassen boktor te ontwikkelen, kost 3 tot 11 jaar. De larven van de huisboktor, houtboktor en gewone boktor kunnen tot wel twaalf jaar het hout leven. Je kunt een uitvliegopening herkennen aan de ovale vorm, lengte 6 tot 9 mm en vaak met een gerafelde rand. Het boormeel vertoont cilindrische deeltjes en heeft daardoor een unieke structuur: korte ronde staafjes met grof poeder.

Huisboktorren eten langzaam het hout van bijvoorbeeld dakconstructies op. Dikke dragende balken kunnen in enkele jaren geheel verpulverd worden. De draagkracht van dakbeschot en dikke steunbalken kan door de schadelijke boktor flink verminderen met instortingsgevaar tot gevolg. Indien u last heeft van boktorren, is het dus zaak om boktorren snel te laten bestrijden.

Gebruik loofhout of verduurzaamd naaldhout. Naaldhout vooraf goed controleren op aanwezigheid van huisboktor en vervolgens goed schilderen of lakken, zodat er geen eitjes op het houtoppervlak gelegd kunnen worden.

Schakel snel KTT Ongediertebestrijding in bij een houtworm plaag

Het vermoeden van de aanwezigheid van Boktor in uw pand of woning is al genoeg om een grondige inspectie te laten plaatsvinden. Daarmee voorkomt of beperkt u mogelijk grote schade dat uw pandwaarde dramatisch kan aantasten.
Voor een deskundig onderzoek en passende aanpak maakt u snel een afspraak via 070-3975556 of door middel van een e-mail naar info@ktt-ongediertebestrijding.nl. Bestrijd Boktor uit uw pand en waardevolle eigendommen met KTT Ongediertebestrijding!

Wij nemen contact met u op!