070 - 397 55 56

Houtworm: een serieuze bedreiging voor de integriteit van uw pand.

Onder de term houtworm vallen een aantal keversoorten waarvan de larven ontwikkelen in droog hout. Zo kunnen onbehandelde houten voorwerpen of constructieve delen van uw pand te maken krijgen met deze houtborende larven. De meest voorkomende soorten zijn de Gewone Houtwormkever en de Normale Houtwormkever en zijn te herkennen aan respectievelijk hun harige geelgevlekte en donkerbruine rugschild of alleen een donkerbruin schild in het geval van de normale Houtwormkever. De larven van deze kevers zijn crèmekleurig en worden zo’n 6 tot 11 millimeter lang afhankelijk van de soort.

Gewone houtworm bestrijden

Een vermoeden kan al komen door de aanwezigheid van kleine gaatjes in een houten voorwerp of balk. Mocht u dit tegenkomen dan is het noodzakelijk om snel in te grijpen om verdere ontsiering van het voorwerp te voorkomen of de betrouwbaarheid van een draagconstructie te beschermen. Voor een professionele en effectieve bestrijding neemt u contact op met KTT Ongediertebestrijding. Wij zijn te bereiken op 070-3975556.

Altijd een oplossing Geen voorrijkosten 24/7 bereikbaar Meer dan 35 jaar ervaring

Het behandelen van een houtworm plaag

Een houtwormplaag kan snel uit de hand lopen. Wanneer dit gebeurt bij constructieve delen van uw pand of woning kan dit gevaarlijke situaties opleveren. De situatie kan zodanig uit de hand lopen dat ontruiming van een pand noodzakelijk wordt vanwege veiligheid of het effectief bestrijden. Laat het daarom niet zo ver komen en grijp snel in bij constatering. Wij van KTT ongediertebestrijding voorzien u van belangrijk advies over het isoleren van een besmettingsbron en de aanpak hiervan. Deze is gebaseerd op jarenlange ervaring en de kennis van onze houtworm verdelgers. Bel voor het te laat is KTT Ongediertebestrijding op het volgende nummer: 070-3975556.

Hoe herken ik de aanwezigheid van Houtworm

Het is belangrijk onbehandeld hout regelmatig te checken op de aanwezigheid van Houtworm. Maar waar let je dan eigenlijk op?

  • Kleine gaatjes in het hout van waaruit de kevers uitvliegen
  • Boormeel onder deze gaatjes
  • De aanwezigheid van eitjes of larven
  • De aanwezigheid van Houtwormkever

Een greep van veel voorkomende ongedierte

HEEFT U LAST VAN ONGEDIERTE?

NEEM VANDAAG NOG CONTACT OP VOOR EEN VAKKUNDIGE OPLOSSING!

Houtwormen bestrijden

De gewone houtworm (kever) leeft in droog hout.
Een volwassen gewone houtwormkever is tussen 2.4 en 6 mm, donkerbruin van kleur en heeft een gewelfd halsschild. Op het dekschild zijn rijen kleine puntjes te zien. De larve is ca. 6 mm lang, geelachtig wit en licht gekromd en leeft uitsluitend in droog hout. Interessant om te weten is dat de gewone houtwormkever een droog houtboorder is. Dit wil zeggen dat deze dus enkel (ge)droog(d) hout aantast. De gewone houtwormkever komt dan ook vaak voor in onbewerkt loof- en of naaldhout dat in gebouwen is verwerkt. Geschilderd hout wordt daar in tegen niet aangetast. Eitjes worden vaak gelegd legt in naden kieren van het droge hout.

– Bel ons nu op 070 – 397 55 56 of stuur ons een e-mail om een gratis inspectie af te spreken
– Uiterlijk de volgende werkdag een reactie
– GRATIS inspectie voor uw bedrijf
– Vakbekwame en gecertificeerde servicemedewerkers

Nadat de larven van de gewone houtwormkever uitgekomen zijn, zullen ze zich direct in het hout boren waar ze gangen boren met een doorsnede van ongeveer 0.5 mm. Na uitkomst van de eitjes, duurt het gemiddeld 3 jaar voordat de gewone houtworm kever van larve tot een volwassen kever is gegroeid. De meest gunstige temperatuur voor de ontwikkeling van de larven is 22 tot 23 graden.

De uitvliegopening van de gewone houtwormkever is cirkelvormig en heeft een diameter van 1 tot 2 mm. Bij aantasting vindt u ook vaak hoopjes boormeel onder het hout. De structuur van dit boormeel is vaak korrelig. In het verleden werd de gewone houtwormkever dan ook vaak gesignaleerd tussen mei en augustus. Vandaag de dag is het klimaat echter zo wisselvallig en zijn de huizen veel beter geïsoleerd, dat de gewone houtwormkever ook buiten deze periode tevoorschijn kan komen. Wanneer ze zijn uitgevlogen gaan ze paren, waarna de vrouwtjes 20 tot 40 eitjes leggen.

De gewone houtwormkever kan aanzienlijke schade aanrichten aan uw houtconstructie en/of houten meubelen. In welke mate de gewone houtwormkever schade aanricht, hangt af van een aantal factoren. Zo tast de gewone houtwormkever enkel(ge)droog(d) hout aan dat vaak verwerkt zit in gebouwen. Zoals eerder aangegeven, is aantasting door de gewone houtwormkever te herkennen door gaatjes in het hout van 1 á 2 mm of fijn zaagsel op de vloer op de plaats van de aantasting. Wanner u te lang wacht kan de gewone houtwormkever uw gehele houtconstructie verzwakken!

Wanneer u denkt last te hebben van aangetast hout door de gewone houtwormkever, is het zaak het hout zo snel mogelijk te laten behandelen. Indien gewenst kan één van onze experts langs komen voor een gratis houtworm inspectie! Zij kunnen u ook adviseren in wat het beste is in uw situatie en zullen dit voor u samenvatten in een offerte.

Schakel snel KTT Ongediertebestrijding in bij een houtworm plaag

Bij KTT Ongediertebestrijding verzorgen wij u van een deskundig advies waar u op kunt bouwen. Maak dus snel een afspraak via 070-3975556 of stuur een e-mail naar info@ktt-ongediertebestrijding.nl. Bescherm uw houten eigendommen met KTT Ongediertebestrijding!

Wij nemen contact met u op!